Luca di Grassi in actie
En zijn team ABT Schaeffler Audi Sport wordt tweede in de constructeursstrijd. Prima resultaten voor Audi dus.

Het merk met de ringen uit Ingolstadt is vanaf volgend jaar volwaardig deelnemer aan de Formule E, het afgelopen seizoen was het Audi Sport dat namens Audi meedeed aan de elektrische racecompetitie. Een kniesoor die het verschil merkt, maar er wordt door Audi nogal wat symbolische waarde aan verbonden. Hoe dan ook, het afgelopen seizoen bleek goed uit te pakken voor ABT Schaeffler Audi Sport.

De coureur Luca di Grassi is de nieuwe Formule E-kampioen. In de eerste race in het slotweekend in Montreal won Di Grassi, in de tweede race op zondag behaalde hij de zevende positie. Daarmee werd de Renault-coureur S├ębastien Buemi voorbij gestoken. Di Grassi zette een achterstand van tien punten om in een voorsprong van 18 punten.

Het codewoord tijdens de race bleek energiestrategie te zijn. Op zondag begonnen Di Grassi en Abt op de derde startrij, vervolgens vielen ze terug naar plaats negen en tien, maar uiteindelijk werden de zesde en zevende plaats behaald. Genoeg voor de kampioenstitel.

Voor S├ębastien Buemi van het Renault e.dams-team zat het raceweekend bepaald niet mee. Buemi had een zware crash tijdens de vrije training. De door Renault in allerijl opgebouwde Formule E-auto bleek niet zwaar genoeg te zijn, waarop een kwalificatie voor de eerste race volgde. Een domper voor Buemi, die dit seizoen zes races won.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.