EMOSS-bakwagen van DHL
Meer duurzame kilometers, in de stedelijke omgeving.

De gemiddelde bezorgdienst is druk doende het eigen bedrijf te verduurzamen. DHL is daarop geen uitzondering, in 2050 wil het bedrijf emissievrij zijn. Hoewel het bedrijf al jarenlang behoorlijk duurzaam is. Elektrische bestelauto’s zijn opgenomen met de vloot, ook wordt erg veel wordt bezorgd met fietsen. In Amsterdam helpt een heuse pakjesboot met de distributie van de pakketten.

Rotterdam blijft bij dit alles niet achter. In die stad wordt een volledig elektrische vrachtwagen ingezet. Niet uniek, want meer bedrijven doen zoiets. Maar niettemin prijzenwaardig. Het is een MAN-bakwagen die door de Nederlandse fabrikant EMOSS is omgebouwd. De 12 tons vrachtwagen wordt ingezet voor het ophalen en bezorgen van grote pakketten in het centrum van de stad. Soms is een vrachtwagen de enige logische keuze en blijkbaar valt in het ruim opgezette Rotterdam eenvoudigweg overal te komen.

De inzet van deze vrachtwagen maakt deel uit van Green Deal 010. Een streven om het vervoer in Rotterdam zo duurzaam mogelijk te maken, wat neerkomt op het bevorderen van elektrisch rijden en zo effectief mogelijk maken van de vele transportbewegingen door de stad. In dat kader is er ook een snellaadplein in de stad verschenen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.