DAF truck op eRoad
Zodat het niet meer nodig is om fossiele brandstoffen gebruiken. In plaats daarvan voorziet de weg vrachtwagens van stroom.

Misschien is dat ook wel de meest efficiënte weg. Als er tijdens het rijden kan worden bijgeladen, is het niet meer nodig om enorm grote accupakketten te monteren. Dat is iets waar vooral het vrachtvervoer baat bij heeft. Vrachtwagens zijn al zwaar, maar elektrische vrachtwagens zijn zo mogelijk nog zwaarder. Alleen maar doordat het accupakket een fors gewicht heeft, om een acceptabel rijbereik te bieden en het veelvuldig inlassen van een laadpauze overbodig te maken. HIER overigens een analyse van de Tesla Semi, de elektrische vrachtwagen die in de nabije toekomst het verschil moet gaan maken.

In Zweden wordt er werk gemaakt van elektrisch vrachtvervoer. Eerder kwam er al een snelweg met een bovenleiding, de eHighway. Nu wordt er een techniek geïntroduceerd die eveneens lijkt te zijn ontleend aan het spoorvervoer. Dat is de eRoadArlanda. Er is een rail in het wegdek gemaakt die elektrische vrachtwagens van stroom voorziet en bijlaadt. Een traject van twee kilometer is geëlektrificeerd, dat moet uiteindelijk tien kilometer worden. Alleszins bescheiden. Maar het gaat wel om een weg die intensief wordt gebruikt, namelijk de 893 tussen de vrachtterminal van de Zweedse luchthaven Arlanda en de plaats Rosersberg, waar veel distributiebedrijven gevestigd zijn.

Ook een partij als Qualcomm is bezig met wegen die een auto kunnen opladen. Verder zijn er verschillende zonnewegen, die energie genereren.

Foto: DAF truck op de eRoadArlanda


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.