Forze VI
De waterstofracer van Formula Zero Team Delft is erin geslaagd om het ronderecord te verbreken op Circuit Park Zandvoort, die eerder op naam stond van de Tesla Roadster.

Met het nieuwe ronderecord van 2:05:45 min heeft het Forze team het elektrisch ronde record op eigen bodem verbroken. Het studententeam reed 5:45 seconden onder het oude record van Tesla tijdens een proefrecord afgelopen week. De Delftse racewagen op waterstof verbrak afgelopen mei al het ronderecord op de Nürburing Nordschleife in Duitsland met oud-coureur Jan Lammers achter het stuur.

Jan Peter Balkenende, oud-premier en ambassadeur van Forze: “Het officiële record is op 3 november gereden en toont aan dat waterstof de toekomst heeft.” Met de ontwikkeling van waterstofracewagens wil Forze de potentie van waterstof als brandstof onderstrepen. Een video van de recordpoging check je op Autojunk.nl


Meer lezen over: , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Natuurlijk een beetje oneerlijke race:
een eenpersoons spartaanse sportwagen van 860kg vs een productie auto voor 5 volwassenen van 2200 kg die aan alle verplichte veiligheidseisen voor de openbare weg voldoet.

De Tesla roadster is een 2 zitter sportauto. Naar Dan nog. Een street legal auto (idd met airbags, kreukelzones, verlichting etc) tegenover een voor races geproduceerde auto. Goh. Spannend hoor. En dan nog een aanwezige (belanghebbende) prominent die durft te zeggen dat dit aantoont dat waterstof de toekomst heeft.

Laten we dan het rondje even over doen met een f1 wagen en dan de conclusie trekken dan benzine de toekomst heeft…

ow, ik was er even vanuit gegaan dat het om de model S ging, maar er staat inderdaad Roadster in de text (niet in de kop), de roadster 2.5 sport is inmiddels alweer 5 jaar oud!

de snelste rondetijd op zandvoort is:
1:22,849 | Klaas Zwart (Jaguar R5-F1) | 6-7-14 (187,2 km/u gem.)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.