Hyundai
Het gaat hier om de Hyundai FE Fuel Cell Concept.

Het concept is een van de trekpleisters op het duurzaamheid- en innovatiecongres Energy Island dat vrijdag 8 en zaterdag 9 december op Goeree-Overflakkee wordt gehouden. De Hyundai FE Fuel Cell Concept blikt vooruit op de volgende generatie brandstofcelauto’s van de Zuid-Koreaanse autofabrikant. De compleet nieuwe waterstofauto van het merk arriveert na de zomer van 2018 in Nederland. Hyundai is druk met brandstofceltechnologie. Denk bijvoorbeeld aan de ix35 Fuel Cell. Hyundai en Toyota zijn de enige merken in Nederland die een waterstofauto in het gamma hebben.

De actieradius van het concept bedraagt 800 kilometer. Elementen van de FE Fuel Cell Concept hebben invloed op de nieuwe SUV met brandstofcel die Hyundai in 2018 lanceert. Vergeleken met de huidige ix35 FCEV is de brandstofcel van deze conceptauto 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger. In deze SUV debuteren ook nieuwe rijhulpsystemen.

Het merk investeert samen met andere internationale automerken en bedrijven de komende vijf jaar in totaal tien miljard euro in waterstofgerelateerde producten. Dat alles onder de noemer Hydrogen Council.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Deze als gewone EV graag met een dikke accu, volgend jaar herfst komt mooi uit dan vliegen er heel veel Outlanders uit omdat de 5 jaar 0% bijtelling erop zit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.