Nieuwe Prius
Toyota heeft onthuld welke snufjes we kunnen aantreffen bij de nieuwe Prius. Aanbeland bij de vierde generatie, verwerkt het Japanse merk meer moderne technologie in de hybride.

De autofabrikant heeft de huidige 1.8 opnieuw aangepakt. Door een nieuw ontwerp los te laten op de verbrandingsmotor is, in combinatie met de batterijen, een zuiniger verbruik gerealiseerd. Een winst van 10% in vergelijking met de derde generatie Prius.

Toyota zegt dat de hybride ook een stuk dynamischer aanvoelt in het rijgedrag. De carrosserie is 60% stijver gemaakt, en door een software update uit te voeren in het motormanagmentsysteem moet de acceleratie een stuk directer en soepeler aanvoelen. De Japanners hebben ook een speciale optie op de agenda staan. Deze moet alle vier de wielen van een elektrische aandrijving gaan voorzien. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan zullen we moeten afwachten.

De nieuwe Prius beschikt over een waslijst aan vernieuwingen. Naast verbeterde batterijen en een lichtere motor, is in het interieur ook het één en ander aangepakt. Zo tref je nieuwe stoelen aan, die comfortabeler moeten zijn op de langere ritten. Ook een nieuw 4.2-inch display moet het navigeren makkelijker maken. Verder heeft het Japanse merk de laatste safety-snufjes in de hybride verwerkt. Zo beschikt de Prius onder andere over de Toyota Safety Sense. Een functie die automatisch voor je kan remmen om een botsing te voorkomen.

De Japanse autofabrikant zegt met een 10% zuinigere Prius nog niet klaar te zijn. Op de langere termijn komt er ook een eco-model van de hybride die nog zuinigere waarden moet gaan halen. Wanneer deze eco-versie precies komt is nog niet bekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.