Infiniti Q-Inspiration
Eindeloos veel elektrische auto’s?

Het luxemerk van Nissan legt ook een geloof in elektrisch rijden aan de dag. Een paar maanden terug werden we verrast door een automobiele culture clash. Een concept car met een klassiek uiterlijk en een elektrische aandrijflijn, de Infiniti Prototype 9.

Nu is bekend geworden dat de eerste volledig elektrische Infiniti in 2021 wordt gelanceerd. In hetzelfde jaar belooft het merk auto’s met deels elektrische aandrijving. Infiniti zet als veel anderen in op volledig elektrische aandrijving en plugin-hybrides. Naar verwachting heeft in 2025 meer dan de helft van de verkochte auto’s van het merk een vorm van elektrische aandrijving. Een symbolisch jaartal, vorig jaar werd de ambitie uitgesproken om in dat jaar in Nederland alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen.

Hoe dat eruit komt te zien? Naar verluidt maakt de Infiniti Q-Inspiration de toekomst van het merk inzichtelijk, dat het woord inspiratie de modelnaam vormt is uiteraard geen toeval. Het is momenteel niet duidelijk of de aandrijflijn van de Nissan Leaf gebruikt gaat worden, of dat er een premium-uitvoering van dezelfde Leaf op de markt wordt gebracht. Er zijn in ieder geval ooit plannen in die richting geweest.

Beeld: Infiniti Q-Inspiration


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.