P90D
Dit ziet er een stukje creatiever uit dan zomaar een stekker in het stopcontact steken.

Deze Zwitserse P90D eigenaar deelde een video met de wereld over zijn manier van opladen. In het filmpje is te zien hoe de man de stekker in zijn stopcontact steekt die verbonden is aan een hydro-elektrische generator.

We weten niet hoelang het precies duurt voordat de batterij volledig is opgeladen, maar zijn systeem van laden ziet er innovatief uit. De elektriciteit wordt opgewekt doordat een waterval 120 liter water naar beneden klettert. Bekijk de slimme laadmanier in het filmpje hieronder! (via hybridcars.com)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“We weten niet hoelang het precies duurt voordat de batterij volledig is opgeladen”

Dan moet je het filmpje bekijken, 3 uur! (zie 0:42) 🙂

@lennart81: Wie zegt dat de batterij dan 100% is 😉 ? Opgeladen ja, volledig opgeladen? Dat laat de meneer niet zien.

@rubenpriest: Hij gebruikt het standaard 16A 3-fasen laadapparaat van Tesla zelf (de “Mobile charger”). Dat betekent met max 11kW laden.

Met 11kW duurt volledig laden (dus van bijna lege batterij naar volle batterij) een krappe 9 uur.
In de video wordt, zoals al gezegd is, over 3 uur laadtijd gesproken. Dat betekend grofweg dat de batterij tussen de 50% en 60% vol zat toen hij thuis kwam en begon te laden, want men laad normaal gesproken niet 100% maar 90% (noemt men de “daily charge”).

Zelf heb ik een 32A 3-fasen installatie laten plaatsen en ik heb max 4.5 uur nodig van volledig leeg naar 100%. Again, dat is een compleet abnormale situatie. Ook ik laad tot 90%.
Ik heb normaal gesproken 2 a 3 uur laadtijd (voor tot 90%) want ik kom eigenlijk nooit met een lege batterij thuis.

je kunt er denk ik prima vanuit gaan dat hij het over volledig opladen heeft…. bijladen zou een onzekerheidsfactor geven hoeveel er moet worden bijgeladen.
Het gaat dus om 90kw laden in 3 uur. Dat is super natuurlijk

@dutchneon schreef “Het gaat dus om 90kw laden in 3 uur. Dat is super natuurlijk”. Dat is met 11kW niet mogelijk. Zie mijn reactie hierboven.

Als ik deze auto voorbij zie rijden dan draai ik automatisch even om. Betalen kan ik hem niet alhoewel met het nieuwe model kan er opeens een stuk meer.
https://www.spasimo.nl/04042016/elonmusk-tesla-model3/

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.