Deze Taiwanese EV komt Tesla omver blazen
“De zoveelste…”. We horen het u denken.

Toch is het Taiwanese bedrijf achter deze ‘Thunder Power EV’ vastberaden om het de gevestigde orde in Silicon Valley lastig te maken. Helaas is er op moment van schrijven alleen nog een enkele schets paraat, maar dat neemt niet weg dat de makers serieuze plannen hebben.

Het eerste beeld toont in elk geval een strakke (fictieve) koets met een bijzonder vormgegeven ‘motorkap’. Zo te zien is het dak van glas gemaakt en de koplampen hebben een interessante vorm. De auto krijgt een vermogen van 430 pk en het accupakket verzorgt een actieradius van niet minder dan 600 km. Dat nemen we voor nu even met een korreltje zout, maar als het werkelijkheid wordt zou dat natuurlijk een fraaie prestatie zijn.

De standaardsprint moet in minder dan 5 tellen achter de rug zijn en gemikt wordt op een topsnelheid van 250 km/u. Dr. Peter Tutzer, voormalig technische man bij Bugatti en Lotus, moet één en ander waar gaan maken. Franz Schulte, voorheen werkzaam bij Porsche en Ford, ontfermt zich over de productie.

Momenteel wordt de auto getest in en rond Milaan, de Europese presentatie moet in 2017 plaatsvinden. De makers concentreren zich echter vooral op de Chinese markt, waar wordt uitgegaan van een nieuwprijs rond de 60.000 euro. Op de aankomende IAA zou de Thunder Power voor het eerst in showvorm te bewonderen zijn.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.