Deze startup bouwt je auto om naar een EV
Je hoeft niet per se een nieuwe elektrische auto te kopen om elektrisch te gaan rijden.

Misschien rij jij een Renault Twingo, een Peugeot of een andere hatchback. Overstappen naar elektrisch rijden is nu nog een dure aangelegenheid. Deze startup bekijkt het van een andere kant. Het Franse bedrijf Transition-One maakt van een auto met verbrandingsmotor een elektrische auto voor ongeveer 8.500 euro. Met deze methode wil het bedrijf voorlopen op een toekomst dat auto’s met een verbrandingsmotor geweerd gaan worden van de grote steden zoals Parijs.

Transition-One voegt een elektromotor en batterijen toe aan de auto. Het bedrijf werkt aan auto’s van Fiat Chrysler Automobiles NV, Volkswagen AG, Renault SA en de PSA Group. De ombouw kost 8.500 euro, of 5.000 euro voor inwoners van Frankrijk in verband met subsidies. Oprichter Aymeric Libeau zegt in een interview met Bloomberg mensen te willen helpen die geen budget hebben voor een nieuwe of tweedehands elektrische auto.

Het eerste prototype is inmiddels klaar. Het betreft een Renault Twingo uit 2009. De hatchback is volledig elektrisch en heeft een actieradius van 180 kilometer. Transition-One verwacht in september pre-orders te kunnen accepteren van klanten die hun auto willen ombouwen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Prachtig initiatief. Maar…

Als ik eens snel zoek naar een occasie Renault Twingo, dan vind ik voor 7000-8000 modellen van 2016. Een model van 2009 heb je voor 3000.

Dus vraag ik me af wie er nog eens 8500 wil stukgooien op zo’n auto. Stel nu dat je er één hebt van 2009, ga je dan je geld geven aan elektrificatie, of aan een model uit 2016?

Of koop je een 2016 en ga je dan de prijs nog eens verdubbelen met elektrificatie, want dan kom je al gauw op 16.000 uit. Daar is ook al veel mee te doen…

Er zullen wel een aantal klanten zijn, maar ik vrees dat het toch niet veel zal opbrengen.

Misschien kunnen ze zich beter richten op oldtimers. Je kan dat heiligschennis vinden, maar als die toestellen daarmee langer op de baan kunnen blijven…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.