Twee auto's aan de publieke lader
Een elektrische auto opladen kan op zo ongeveer iedere straathoek. Maar worden de laadpunten die er zijn ook veelvuldig gebruikt?

Het inzicht wordt geboden door de site evdata.nl. Daarop zijn gegevens terug te vinden over het gebruik van publieke laadpunten in de G4 en gemeentes in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. De G4 is de term om de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam mee aan te duiden. Dat betekent dat de site de gegevens heeft van 65 % van alle publieke laadpunten van het land.

Er kan worden gekeken naar het aantal laadsessies, het aantal gebruikers, het aantal kilowattuur dat wordt geladen, wat er door alle gebruikers tezamen aan kilowattuur wordt geladen en ga zo maar door. Naar wens worden de totalen van alle plaatsen en gemeentes getoond, of kan er specifieker worden gezocht. Het is uiteraard mooi om de stijging in het gebruik van de publieke laadpunten met eigen ogen te zien.

Overigens komt het gemiddelde aantal kilowattuur per laadsessie in 2018 uit op ten hoogste 10 kWh. Daarmee lijkt het er sterk op dat het momenteel vooral de plugin-hybrides zijn waarmee gretig wordt opgeladen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.