Opel Ampera-e gekentekend
Een Opel Ampera-e die onmiddellijk beschikbaar is? Die is natuurlijk vindbaar op een van de vele tweedehands autosites. Hoewel tweedehands in dit geval een relatief begrip is, net als de handelaarsterm met de kop eraf. Want de volledig elektrische Opel is niet goedkoop.

Wanneer een Tesla boven budget is, het rijbereik van de gemiddelde elektrische auto te bescheiden is en er geen tijd overschiet om te wachten op de beschikbaarheid van ev’s met grotere accupakketten, dan is er de Opel Ampera-e. Maar dat is een auto die inmiddels berucht is vanwege de slechte verkrijgbaarheid. Een wachttijd van vele, vele maanden is niet ongebruikelijk. Daarbij is de prijs gestegen, sinds Opel geen deel meer uitmaakt van General Motors.

Gelukkig worden er gekentekende Opel Ampera-e’s aangeboden op Autotrack. Maar de slechte verkrijgbaarheid van de auto heeft consequenties voor het prijsniveau. De prijzen zijn ronduit hoog. De goedkoopste – dat had eigenlijk best tussen aanhalingstekens gemogen – Opel Ampera-e wordt aangeboden door een autobedrijf in Alkmaar dat van plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s zijn specialisatie heeft gemaakt. Het is een nog ongebruikte Opel Ampera-e Launch Executive uit 2017, waarvoor € 54.880 wordt gevraagd. Voor dat geld zit zo ongeveer alle luxe er wel op, zoals lederen bekleding, een navigatiesysteem, connected diensten, cruise control, stoelverwarming en stuurverwarming. De auto is recent geïmporteerd.

Verder zijn er meerdere Opel Ampera-e’s te vinden waarvan de prijs op aanvraag is. Ook de Chevrolet Bolt, de identieke Amerikaanse evenknie, is naar Nederland gehaald en wordt aangeboden op de tweedehandsmarkt. Of de Ampera-e jong gebruikt, of hoegenaamd niet gebruikt, een vraagprijs van meer dan € 50.000 waard is mag iedere potentieel geïnteresseerde zelf beantwoorden. Dat schaarste tot prijsopdrijving leidt, is duidelijk.

Opel Ampera-e gekentekend achterzijde

Opel Ampera-e display


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.