Dashboard Model X
Mercedes S-klasse, eat your heart out!

Om de elektrische cross-over te vergelijken met een S-klasse gaat wellicht een beetje te ver, maar de Amerikanen hebben zeker hun best gedaan als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding.

Hoewel het hoge broertje van de Model S een geschat prijskaartje heeft tussen de 80.000 en de 110.000 dollar krijg je er een hoop elektrische poespas voor terug. Natuurlijk zal de software die de grote boordcomputer aanstuurt in de middenconsole zo nu en dan worden voorzien van updates die ook weer nieuwe functies met zich meebrengen. Maar de grote luxe zit hem in de fysieke dingen.

Zo krijgt de Model X een verwarmd stuurwiel, verwarmde ruitensproeiers, -natuurlijk- verwarmde stoelen, maar ook een ontdooi-modus zodat je de ruiten niet hoeft te krabben in de winter. Met, vermoedelijk een latere software-update worden ook nieuwe functies ingeprogrammeerd om de elektrische auto te voorzien van autonome taken zoals zelf-inparkeren, of een andere auto inhalen op de snelweg. Ook kunnen de deuren op afstand worden geopend en beschikt de groene SUV straks over 5 verschillende instellingen als het gaat om rijhoogte.

Een nieuw snufje die we gaan terugvinden in de Model X is de zogenaamde “bioweapon defense mode”. Hoewel Musk bekend staat om zijn bijzondere uitlatingen is de modus ook een daadwerkelijke knop. Op het grote touchscreen kun je de instelling aanzetten waar via het gigantische HEPA-filter smog, slechte lucht, en bacteriĆ«n buiten de deur worden gehouden.

Met deze technische snufjes en comfortable features zet Tesla een waardige elektrische cross-over op de markt. Opnieuw zit de Amerikaanse fabrikant in zijn eigen veilige bubbel en hoeven ze nog geen rekening te houden met de concurrentie in het elektrische cross-over segment. Natuurlijk zitten andere automerken niet stil en zijn verschillende fabrikanten druk met het ontwikkelen van een eigen elektrische SUV. Voor nu heeft Tesla met de Model X even de troon voor zichzelf.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zo te zien eindelijk opberg vakken in de portieren?

nu nog even de foto van het prototype vervangen door een foto van het werkelijke dashboard (wat sterk lijkt op dat van de model S).
http://image.vam.synacor.com.edgesuite.net/78/64/78645ea98970ba0fa78930c674ccbdc157cc3782

@12Esc: Dank voor je reactie! Ik heb het even aangepast.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.