Zlectric elektrische Kever
Op het eerste oog lijkt het de zoveelste Volkswagen Kever, maar de magie zit onder het bolle koetswerk.

In de Amerikaanse stad San Diego zit Zelectric Motors, een bijzonder bedrijf dat geëlektrificeerde Volkswagen Kevers in gelimiteerde oplage bouwt. Een beetje als die elektrische dragracer, maar dan geschikt voor alledaags gebruik. Waar mogelijk worden de oude beestjes in tact gelaten om het karakter niet verloren te laten gaan.

Toch is de techniek behoorlijk vooruitstrevend. De elektromotor wordt gevoed door een accupakket met een capaciteit van 20 kWh. Daarmee is een range van zo’n 140 km haalbaar. De topsnelheid bedraagt ongeveer 160 km/u en de elektromotor is goed voor een koppel van 160 Nm.

Daar houdt de pret nog lang niet op, want de Kever is voorzien van een ‘bak met vier versnellingen. Behoorlijk uniek op een EV. Verder wordt er bij de modificatie niet of nauwelijks gelast, weer om de originele koets zo goed mogelijk te behouden.

Dat alles komt wel tegen een forse prijs. In Amerika gaat deze bijzondere auto pas vanaf 60.000 USD de deur uit. Maar hey, dan heb je ook wat. Want zeg nou zelf, hij oogt toch stukken beter dan die Volkswagen E-Bugster concept?


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De firme Rebbl uit Groningen doet dit al jaren!
http://rebbl.com/ev-conversions/

@flippus: Drachten, bedoel ik

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.