politie-Ford
Een geheel nieuwe Ford Police Responder Hybrid Sedan.

De auto maakt deel uit van Fords electrificatiestrategie. Die laat de Verenigde Staten de komende jaren kennismaken met een hybride F150 en een hybride Mustang. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

De nieuwe politieauto heeft een verbruik van 1:16, de combinatie van een 2.0 motor en een elektromotor betekent half zoveel brandstofconsumptie als de huidige politieauto met een 3.7 V6. De voordelen van een hybride aandrijflijn mogen bekend verondersteld worden. Stationair en tijdens stadsverkeer is het verbruik laag. Tot ruwweg 100 km/u (60 mph) kan er volledig elektrisch worden gereden.

Als de achtervolging is ingezet en de snelheden stevig oplopen, worden maximale prestaties geleverd. De verbrandingsmotor en elektromotor worden in het meest gunstige werkgebied gehouden. De auto beschikt over full pursuit capabilities. De auto is gecertificeerd door politiekorpsen en daarmee geschikt bevonden voor lange achtervolgingen en het slechten van obstakels als stoepen en overstroomde wegen.

Komende zomer wordt de auto geleverd aan politiekorpsen in Amerika. Hieronder nog een filmpje over de evolutie van de politieauto aan de andere kant van de grote plas. Overigens werden er in Los Angeles al BMW i3’s als politieauto ingezet, de Volvo V60 PHEV doet in Duitsland dienst als politieauto.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik mis de Crown Victoria’s….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.