Zero South Plugin Hummer Hybrid
De Hummer H1 staat niet bekend als de grootste automotive vriend van moeder natuur, maar daar zou met deze bijzondere PHEV weleens verandering in kunnen komen.

Een team van avonturiers zet onder de noemer Zero South koers richting de Zuidpool. Het doel: als eerste Antarctica bereiken zónder het gebruik van fossiele brandstoffen. De ploeg probeert hiermee het bewustzijn rondom milieuvervuiling te vergroten, geëlektrificeerde Hummer H1’s zouden daarbij perfect van pas komen met hun stevige spoorbreedte.

Elke Hummer krijgt een 3.2-liter turbodiesel zescilinder die op biodiesel loopt. Daarnaast krijgt elke as een aparte elektromotor om de AWD-capaciteiten te behouden. De stroom wordt geleverd vanuit een 24 kWh accupakket, die middels isolatie op de juiste temperatuur wordt gehouden. Het geheel zou zelfs bij temperaturen van 50 graden onder nul moeten blijven werken.

Naast de techniek onder de kap vallen natuurlijk vooral de enorme rupsbanden op. Ze worden geleverd door Mattracks, een bedrijf dat ze als aftermarket onderdelen aanbiedt voor verschillende SUV’s. Op gewone wielen en straatbanden zijn de aangepaste Hummers trouwens in staat om zo’n 50 km geheel elektrisch af te leggen.

De trip heeft alles bij elkaar een lengte van meer dan 2.000 km, bij succesvolle voltooiing zullen deze Hummers mogelijk de eerste hybride auto’s op de Zuidpool worden. De gehele excursie wordt gefilmd en later in een 10-delige miniserie gegoten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.