Deze Honda Civic is de zuinigste auto ter wereld
De Japanners pakken zowaar een Guinness World Record met deze bijzonder zuinige Civic Tourer diesel.

Je verwacht dan ook allerlei kunstgrepen onder en boven de kap die de auto zo zuinig mogelijk maken, maar niks is minder waar. De Civic is gewoon een standaardversie die op diesel loopt. Toch realiseerde de tweekoppige bemanning over een trip dwars door Europa een gemiddeld verbruik van 2,82 l/100km.

De tocht duurde 25 dagen en in die periode werden 24 landen van de Europese Unie met een bezoekje vereerd. Het officiële record luidt dan ook “Lowest fuel consumption, all 24 contiguous EU countries (all cars)”. Nette prestatie, al vragen we ons af of ooit eerder een dergelijke poging werd ondernomen.

Alles bij elkaar moest de Honda negen keer tanken onderweg. Per volle tank diesel werd een afstand afgelegd van ongeveer 1.500 km, wat maakt dat over de totale trip voor slechts € 645 aan brandstof is verbruikt.

In het Belgische Aalst begon de grote reis op 1 juni, vervolgens werd het rondje Europa met de klok mee afgerond. Op 25 juni was de auto weer terug. De regels voor het record schreven voor dat de bestuurders allebei gedurende de gehele trip in de auto moesten zijn. Om de beurt werd ongeveer 600 km in 7.5 afgelegd.

Hoe de twee erin slaagden om het knappe record neer te zetten, geven ze helaas niet helemaal prijs. De bestuurders laten slechts los dat ze logische manieren hebben gebruikt om het brandstofverbruik te drukken zoals handige routeplanning, een soepele rijstijl en niet te hard accelereren of remmen. Let wel: de snelheid lag nooit lager dan toegestaan.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Let wel: de snelheid lag nooit lager dan toegestaan.”
en
“Om de beurt werd ongeveer 600 km in 7.5 (uur neem ik aan) afgelegd.”

Dat kan maar 1 ding betekenen: met 80 over de snelwegen kakken. Is de minimum snelheid op snelwegen in veel landen.

Kortom: poepoe nou nou wat een prestatie hé…
(Moet een tenenkrommend saaie road-trip geweest zijn…)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.