Deze Ford Transit is volledig elektrisch!
Alleen is de EV niet door Ford zelf ontwikkeld.

Het gaat namelijk om een conversie die is ontwikkeld door Iventev en New Eagle. Omdat Ford zelf geen elektrische auto in deze klasse levert, hebben beide bedrijven besloten om het dan zelf maar te doen. We kunnen met recht spreken van een hands-on mentaliteit!

De auto is op de Detroit Auto Show gepresenteerd, waarbij Inventev de conversies uitvoert en New Eagle de elektrische aandrijflijnen levert. Overigens is de Transit nu als voorbeeld genomen, maar beide bedrijven zijn er nog niet over uit op basis van welke auto de uiteindelijke productieversie wordt gebouwd.

De aandrijflijn bestat uit een 135 kW-elektromotor (circa 175 pk), gekoppeld aan een accupakket met een capaciteit van 25 tot 75 kWh. De range komt daarmee te liggen tussen 40 en 200 kilometer, wat inderdaad afhankelijk is van het gekozen accupakket. Uiteindelijk mikken Inventev en New Eagle erop om in 2018 de productieversie af te hebben.

The Blue Oval is zelf overigens ook druk bezig met de ontwikkeling van milieuvriendelijke modellen, een overzicht daarvan check je hier. Er staan echter nog geen volledig elektrische bestelauto’s of busjes in de planning van het Amerikaanse merk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.