e.GO Life
Dat is ambitieus en het gaat bovendien om een fabrikant die voor de meesten een grote onbekende zal zijn.

Het gaat om e.Go Mobile. De oprichter Günther Schuh zit ook achter het merk StreetScooter, dat volledig elektrische bestelwagens produceert. De twee Duitse merken doen een gooi naar de macht en belangrijker nog, er wordt oprecht gepoogd elektrisch rijden betaalbaar te maken. Schuh is ervan overtuigd als eerste merk een betaalbare elektrische auto aan te kunnen bieden.

De e.Go Life is daadwerkelijk goedkoop. Er is althans beloofd dat de auto in de basisuitvoering niet meer dan € 15.900 gaat kosten. Voor dat geld wordt er wel een echte stadsauto aangeschaft. Het motorvermogen is met 22 kW (30 pk) beperkt, het accupakket heeft een capaciteit van naar keuze 14,4 of 19,2 kWh en de topsnelheid is een schamele 104 km/u. Dat is alsof het waarden van de aloude Eend betreft. Of deze auto gaat leiden tot een massale overstap naar elektrisch rijden is evenwel de vraag, andere auto’s lijken daarvoor beter geschikt te zijn.

Inmiddels zijn er 3.200 bestellingen gedaan voor de e.Go Life. In april moet de auto op de markt komen en dat is enkele maanden later dan verwacht. Schuh verwacht jaarlijks 400.000 elektrische stadsauto’s te kunnen verkopen, het is volgens hem een vrij grote nichemarkt.

Het blijft bij e.Go Mobile niet bij dit ene model. Er komen onder andere zelfrijdende personenbusjes, waterstofauto’s en luchttaxi’s. Grootse ideeën die moeten leiden tot een jaarproductie van 100.000 auto’s en vier miljard euro omzet in 2023.

Er wordt overigens volstrekt niet geloofd dat de prijzen van accupakketten verder zullen gaan dalen. Een interessante uitspraak van Schuh, want veel autofabrikanten lijken te wachten op prijsdalingen voordat er ev’s op de markt worden gebracht. (Via: ecomento.de)

Beeld: e.GO Life


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.