Dendrobium
Om een goede supercar te bouwen is niet alleen heel veel geld nodig, maar ook de juiste engineering. Dat lijkt bij deze groene vierwieler wel goed te zitten.

Het project is afkomstig uit Singapore en wordt door Vanda Electrics in samenwerking met Williams Advanced Engineering ontwikkeld. Dit is een vertakking van de enorme Williams groep die veel ervaring hebben in de racerij, met name in de Formule 1. Vanda Electrics is een onderdeel van Wong Fong Engineering Works.

De supercar luistert naar de naam Dendrobium en in twee jaar tijd is er voor tien miljoen dollar aan investeringen gedaan. Een concept model van de tweezitter moet volgend jaar klaar zijn om getoond te kunnen worden op de Autosalon van Genève. Die tien miljoen zal worden gebruikt om het eerste model te kunnen bouwen, aldus een woordvoerder van Wong Fong.

De elektrische supercar doet 0-100 km/u in drie seconden en krijgt een lithium-ion pakket aan boord die afkomstig is van Williams. De topsnelheid, het vermogen en de range werden niet bekendgemaakt.

UPDATE: alle info van deze nieuwe elektrocar staat op autoblog.nl.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.