De Pikes Peak Hill Climb, een jaarlijks evenement in Colorado, wordt dit jaar door verschillende elektrische auto’s of conceptvoertuigen bezocht. Nadat Mitsubishi eerder bekend maakte dat ze met een elektrisch aangedreven racer zouden meedoen, heeft het Pikes Peak EV Challenge Committee laen weten dat deze elektro-racer eveneens aan de startlijn zal verschijnen.

Dit prototype is ontwikkeld door Team APEV (Association for the Promotion of Electric Vehicles) en niemand minder dan Nobuhiro “Monster” Tajima zal achter het stuur kruipen. Tajima heeft ook de vorige zes edities van de hillclimb gewonnen, dus de verwachting van de race zijn hoog. Pikes Peak vindt plaats in Colorado. De deelnemers leggen een parcours af waarbij ze in totaal 4.300 meter in hoogte stijgen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dus die wagens worden vol bepakt met accu’s.

Maar zit eigenlijk te bedenken dat ze ook over zanderige wegen moeten rijden, dus heb je een differentieel nodig. Is dat ook aanwezig bij elektrische auto’s? Of bestaat er een elektrische versie?

@Larrs: Waarom zou een EV geen diff kunnen hebben? Je zou ook twee elektromotoren kunnen gebruiken, een voor elk achterwiel bijvoorbeeld en dan heb je er inderdaad geen nodig. Het voordeel is dan dat je trust-vectoring kunt toepassen om de auto nog beter te kunnen sturen. Een Pikes Peak run duurt maar iets van 12 minuten, dus echt veel accu’s hoeven er nou ook weer niet in.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.