Workhorse
Wanneer diverse zaken worden gebundeld dan kan er zoiets worden ontstaan zoals deze W-15 van Workhorse.

Het model heeft de looks van een Ford F-150 en voor een deel de techniek van een BMW i3. De plug-in hybride kan 130 kilometer volledig elektrisch rijden. Zoals een echte pickup betaamt beschikt het model over vierwielaandrijving. Workhorse heeft veel aandacht besteed aan de kreukelzone van de W-15. Hierdoor claimt het bedrijf dat de hybride de veiligste pickup zal zijn die ooit gebouwd is.

De pickup beschikt over 2 elektromotoren en onder de vloer zit een batterijenpakket van Panasonic. De W-15 heeft een totale actieradius van 400 kilometer. Er kunnen tot vijf mensen worden vervoerd in de auto en de Workhorse is met een gewicht van maar liefst 3.260 kilogram ook een echt werkpaard. Het is nog niet bekend wanneer we de W-15 op de weg kunnen verwachten maar naar verluidt heeft Workhorse de eerste orders inmiddels binnengesleept.

Workhorse


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik denk dat het dezelfde drive-train is als hun bestaande E-GEN drivetrain (met i3 REX). Gebruiken ze ook in die omgebouwde UPS Deliverytrucks.

Voor wie ze niet kent: http://workhorse.com/trucks

Als ik die website zo even door kijk kan het nooit een goede truck zijn.
Er wordt nauwelijks iets geschreven over de dingen die echt belangrijk zijn voor een truck. Er wordt genoemd dat de truck geweldige trek capaciteit heeft (maar hoeveel?), minder dan 1 ton laadvermogen heeft (wat tegenwoordig gewoon slecht is) en dat ie een bodemvrijheid heeft van 9″. Verder wordt er alleen maar geschreven over de aandrijving en kreukelzone. Ik wil oa weten hoe groot de bak is, wat de aan- en afloophoeken zijn, het koppel, hoeveel dat ding mag trekken en de max toelaatbare aslast.
Maar blijkbaar is dat voor hun niet belangrijk.

@robert110: Robert Robert Robert. Rustig rustig rustig. Die Pickup-truck bestaat alleen nog in concept-vorm. Er is nog niet eens een foto van. Kortom, het is een beetje vroeg voor zulke details 😉

Goed idee, maar lijkt te duur, te zwaar en te gering bereik

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.