Pulse
Studenten aan de TU in Eindhoven hebben een elektrische toermotor ontwikkeld die een Tesla-achtige range heeft. De knappe koppen hebben een speciaal doel voor de uitstoot-vrije tweewieler.

De elektrische motor luistert naar de naam STORM Pulse en heeft als streven een mega-afstand af te leggen om aandacht de vragen voor milieuvriendelijk vervoer. Het plan is om het groene rijwiel een rondje om de wereld te laten rijden.

Voorzien van 24 batterijen gekoppeld aan een 28.5 kWh-accu moet de Pulse het zo’n 380km volhouden voordat hij aan de lader moet. Het idee lijkt op de actie van Team Tesla NL tijdens de Gumball 3000 van dit jaar, alleen is de route ruim 6x groter. Accelereren naar de 100km/u doet de elektrische tweewieler in de sportieve versnelling binnen 5 seconden. Zet hem in de comfort-stand en het is een stille, zuinige cruiser.

De reis moet volgend jaar plaats vinden tijdens de 80 Day Race. Een evenement voor groene voertuigen die geen uitstoot kennen. In totaal hopen de studenten 26.000 km af te leggen met de elektrische motor. Voordat het zover is promoot de universiteit de groene tweewieler op beurzen en meetings in heel Europa.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hopelijk kunnen ze snel een competente designer inhuren voor deze veelbelovende techniek!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.