GF7
Is een set vleugels wat mensen over de streep moet trekken om elektrisch te gaan rijden?

Helaas blijft de prijs een probleem. De GF7 heeft namelijk een prijskaartje tussen de 3 en 5 miljoen dollar. Echter, dat maakt hem er niet minder gaaf om. Dit geesteskind van designer Greg Brown en engineer Dave Fawcett van Airboss Aerospace, een bedrijf gespecialiseerd in custom vliegtuigjes, zorgt voor een geweldige rit én vlucht.

Op de grond is de GF7 een ‘gewone’ EV. Met een volle accu kan er 160 kilometer worden afgelegd, met de hulp van een range extender komt de vierzitter een paar honderd verder. Ervan uitgaande dat er niet constant de maximale snelheid van ruim 190 km/u wordt gereden, tenminste.

Op zich is dit allemaal niet zo bijzonder, totdat de 50 kW elektromotor de GF7 het zetje geeft dat hij nodig heeft om het luchtruim te betreden. Hier schakelt een turbinemotor met 3.500 pond stuwkracht in, om het voertuig naar 12.000 meter hoogte en een snelheid van 885 km/u te helpen. (Via Gizmag)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het “vliegende auto” concept is zeker voor in Europa erg ver weg. Niet zo zeer omdat het product niet haalbaar is, maar meer om wetten en regels.

Op plekken zoals het binnenland van Australië zie ik dan wel weer mogelijkheden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.