Studenten aan de BYO universiteit hebben na zes jaar en duizenden uren werk een knappe prestatie geleverd. Met de gestroomlijnde Electric Blue zijn ze over de bekende zoutvlaktes van Bonneville gereden om daar een snelheidsrecord te vestigen. Dat is met een gemiddelde snelheid van 250,7 km/u dan ook gelukt.

De Electric Blue kwam uit in de E1-categorie, een klasse voor voertuigen die niet zwaarder zijn dan 500 kilogram. Dat is opzienbarend voor een elektrische auto, die door accupakketten doorgaans aan de zwaarlijvige kant zijn. Deze Electric Blue komt ondanks zijn 800 lithium-ion accu’s (afkomstig uit DeWalt-gereedschappen) niet boven dat gewicht uit. Dit komt mede dankzij de koolstofvezel body.

De grondspeling is niet meer dan tweeënhalve centimeter en in plaats van kwetsbaar rubber hebben de studenten gekozen voor wielen die geheel uit aluminium zijn opgetrokken. Dus zonder enige vorm van banden. Een opvallend detail: de gestroomlijnde racer heeft een webserver aan boord waardoor iedereen in de buurt van de auto de actuele specificaties kan opzoeken.

In de video meer info over de recordpoging:


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.