Deze dude kocht onlangs z'n zevende EV
Maar welke elektrische auto beviel nou het beste?

Bill Nye, een bekende tv-persoonlijkheid in Amerika, is reeds flinke tijd verknocht aan elektrische auto’s. Hij reed bijna 20 jaar geleden in een van de originele GM EV1’s en onlangs kocht hij zoals gezegd z’n zevende EV: een Chevrolet Bolt (MY 2017) in de kleur Kinetic Blue.

Hiervoor reed Nye in een Mini E, een BMW i3, een elektrische Ford Focus, een Nissan Leaf en in een Volkswagen e-Golf. Toch zou de Bolt volgens hem met kop en schouders boven de rest uitsteken. De koets is een stuk overzichtelijker dan die van de Leaf, niet in de laatste plaats dankzij de diverse camera’s waar de Bolt over beschikt.

Als enige “minpunt” noemt Nye de achteruitrijcamera, al geeft hij zelf toe dat dat mogelijk een kwestie van wennen is. Ook had de bestuurdersstoel een tikkie breder gemogen, maar dan houdt het qua minpunten wel op. Zeer positief is het feit dat de mobiele telefoon zonder gedoe als navigatie kan worden gebruikt.

Bovendien zorgt de ruime range ervoor dat Nye nauwelijks hoeft te plannen voor hij een langere rit maakt. Hij rijdt gewoon! Een rit van 200 kilometer is geen enkel probleem en dus ook geen stressvolle onderneming. In elk geval is deze tevreden EV-rijder niet van plan om ooit nog in een auto met een conventionele verbrandingsmotor te gaan rijden. (via: Green Car Reports)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zolang ik niet gewoon 130-140 op de snelweg kan rijden en dan minimaal 200km op 1 lading kan rijden, dan vind ik EV’s geslaagd. Tesla gaat de goeie kant op, maar de basis uitvoeringen ook daarvan redden dit simpelweg niet.

De accu’s staan nog in het preproductie tijdperk. Duur, traag opladen en trieste capaciteit en actieradius. Het zijn malloten die het propageren.
Het geëmmer met die vieze electrische kabels spreekt me ook niet aan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.