Opnieuw omzetstijging. Elektrische auto’s zijn er steeds meer en vroeger of later komt iedereen wel eens bij een snellaadstation.

Met trots meldt Fastned een omzetstijging van 37 % ondanks covid-19 en dat past in een trend van voortdurende groei. Onophoudelijk wordt geïnvesteerd en nemen de inkomsten steeds wat meer toe.

In 2020 zijn 17 nieuwe locaties geopend en is de terra incognita van België en Zwiterland betreden. In totaal zijn er 131 snellaadstations van Fastned, vooral in Nederland en verder in enkele andere West-Europese landen. Er zijn 287 locaties voorhanden, waarvan dus een groot deel nog onbebouwd is. Van de sprong naar Frankrijk wordt veel verwacht.

De cijfers over 2020 zien er als volgt uit. De omzet gerelateerd aan opladen is 6,3 miljoen euro en er is voor 11 GWh aan duurzame energie geleverd. Het laatste kwartaal van het vorige jaar kende de onderneming 53.000 actieve klanten. Er wordt nu alvast gezorgd voor een ruimere hoeveelheid laders per locatie, om ervoor te zorgen dat Fastned-bezoekers niet misgrijpen. Ultrasnelladers die een vermogen leveren van 175 kW beginnen gangbaar te worden.

De concurrentie is ondertussen stevig. Shell Recharge heeft een vrij ruim aanbod aan snelladers en ook BP komt met snelladers. Verder is Allego een behoorlijk sterke tegenspeler.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.