Deze Chinese EV moet het Tesla lastig gaan maken
Het project krijgt dan ook de treffende naam “Le* Car”.

Da’s overigens geen verwijzing naar het Franse lidwoord. “Le” betekent in het Mandarijn namelijk gelukkig of blij, al valt het in dit stadium van de ontwikkeling nog lastig te zeggen of we inderdaad blij gaan worden van het project. Drijvende kracht achter de Le* Car is Jia Yueting.

Inderdaad, die ambitieuze en rijke Chinees die het Tesla wel even lastig wil gaan maken. Bijgaande plaatjes tonen de eerste schetsen van de auto die Silicon Valley op z’n grondvesten moet laten schudden, maar over de techniek onder de nu nog fictieve kap is helaas niet al te veel bekend.

De EV-bouwer heeft al weten laten weten dat deze schetsen duidelijk hinten naar de uiteindelijke designtaal. In totaal werden maar liefst 600 nieuwe werknemers aangetrokken om het project gestalte te geven, 200 daarvan zijn werkzaam in de Verenigde Staten. Als het goed is wordt de auto onthuld op de Beijing Motor Show in 2016, begin 2018 verschijnt Le* Car als het goed is op de markt. De auto moet betaalbaar worden, aangezien de makers mikken op het segment onder de Model S.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.