De Proace en zijn Europese broertjes zijn nu ook als elektrische camper te krijgen.

Het aanbod van elektrische busjes is in 2020 flink gegroeid. Hoewel campers voor hele andere doeleinden worden gebruikt, beginnen er langzaam maar zeker ook elektrische campers te komen. Het nieuwste model is er eentje van Nederlandse bodem.

Het gaat om de e-Fixxter, een product van het Nederlandse bedrijf CamperfiXX. Voor de camper die we op de foto zien diende de Toyota Proace als basis. Met de identieke Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro weet CamperfiXX echter ook raad.

Met een accucapacitiet van 75 kWh beschikt de e-Fixxter over een WLTP-actieradius van 330 km. Zuid-Frankrijk ga je daarmee dus niet redden. Niet getreurd: in ongeveer een half uur is de accu tot 80% opgeladen aan de snelladder. Aan een wallbox duurt dat 7,5 uur en aan een huis-tuin-en-keuken-stopcontact 41 uur.

CamperfiXX bouwde eerder al campers op basis van de dieselversies van de Proace/Jumpy/Expert/Vivaro. Nu deze busjes dit jaar allemaal zijn geëlektrificeerd ziet de camperbouwer zijn kans schoon om met een elektrische camper te komen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.