Nederland krijgt een exclusieve BMW i3. Het gaat hier om de BMW i3 For The Oceans Edition.

Met de BMW i3 For The Oceans Edition wil de Duitse autofabrikant extra stilstaan bij het milieu. In dit geval focust BMW op Nederland, want je kunt deze speciale i3 alleen in ons land bestellen.

In de basis is dit een rijk uitgeruste i3. Zo komt het model met het Sportpakket, Comfort Pack Advanced, Connectivity Pack inclusief Navigatie Professional en 20 inch lichtmetalen wielen. De uitrusting bestaat verder onder meer uit stoelverwarming, een warmtepomp, een achteruitrijcamera, Park Distance Control voor/achter en veiligheidsgordels in BMW i Blau.

BMW gaat slechts 100 exemplaren maken van de i3 For The Oceans Edition. De elektrische auto komt in de kleur Fluid Black met BMW i Blau accent en ‘For the Oceans’ logo onder de A-stijl. Andere kenmerken zijn interieurlijsten van Eucalyptus hout met lasergravure ‘For the Oceans’ en velours vloermatten met ‘For the Oceans’ stiksel.

Bij de aanschaf van een BMW i3 For the Oceans Edition ontvangt de klant een certificaat waarin BMW Nederland verklaart dat de BMW i3 een gelimiteerde For the Oceans Edition is en dat de klant met de aanschaf van de gelimiteerde Edition een bijdrage levert aan plasticvrije oceanen. De achterkant van het certificaat is eveneens vervaardigd van gerecycled plastic.

De elektrische auto kost 46.341 euro en staat vanaf juli bij de dealers. Van dat bedrag gaat 1.000 euro naar een organisatie, die zich inspant voor het opruimen van plastic en schonere oceanen. Net als een reguliere i3, komt ook dit model in aanmerking voor 4.000 euro aanschafsubsidie van de overheid.

Voor de zakelijke rijder is deze i3 aantrekkelijk geprijsd met een fiscale waarde van 44.995 euro. Dat betekent 8 procent bijtelling over de gehele aanschafwaarde.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.