Polestar 2
Wat kunnen we verwachten van Polestar. Hedendaagse mobiliteitsoplossingen die blijk geven van een maatschappij waarin bezit minder belangrijk wordt?

Polestar komt met de nodige volledig elektrische auto. Nummer één, waarschijnlijk geheel toevallig Polestar 1 genaamd is echter een buitengewoon krachtige, mooi vormgegeven plugin hybride. Voor elektrische auto’s moet worden gewacht op de Polestar 2 en 3. Het is weinig verrassend dat een van beide een suv is, dat is de Polestar 3. De Polestar 2 is een vlotte liftback die de concurrentie moet aangaan met de Tesla Model 3.

Sowieso is Tesla de concurrent van iedere nieuwkomer in het hogere deel van de ev-markt. Dat blijkt eens te meer uit wat merkchef Thomas Ingenlath ten overstaan van Edison zegt. Een Polestar is connected. Als eerste van alle fabrikanten maakt men gebruik van Android Automotive, een nieuw besturingssysteem voor de boordelectronica. Het uiterlijk en de manier van werken zal voor de meesten vertrouwd aandoen. Er lijkt niet direct te worden voorzien in over the air updates, een gemiste kans. Wel wordt er voorzien in een haal- en brengservice voor onderhoud en kan een voertuigdiagnose op afstand worden gedaan.

Ingenlath ziet autonoom rijden dichterbij komen. Hij stelt dat de cruise control stapsgewijs en haast ongemerkt een behoorlijke ontwikkeling doormaakt, zelfrijdende Polestars zijn er naar verwachting over een jaar of vijf. Waarbij uiteraard geen concessies worden gedaan op het vlak van veiligheid.

Bezit is verder achterhaald, daarom wordt er gekozen voor een abonnementsvorm kan een Polestar worden betrokken in een grootsteedse winkel. Kopen blijft ook mogelijk.

Eigenlijk gebeurt er weinig verrassends. Wel is het voor alle fans van ruime Volvo’s van weleer goed om te weten dat er geen Estate komt, buiten Europa is daar eenvoudigweg te weinig vraag naar. Een cabrio kan evenmin worden verwacht, velen zeggen cabrio te willen rijden, slechts weinigen gaan daadwerkelijk over tot aanschaf van dit autotype waarvan de carrosserievorm weinig praktisch verondersteld wordt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.