NEVS InMotion
Een visie op het stedelijke vervoer van de toekomst. Dat is de NEVS Inmotion concept, van dezelfde fabrikant die verantwoordelijk is voor de opgewarmde 9-3’s.

Ook de laatstgenoemde is in het nieuw gestoken. NEVS heeft een jaar of wat geleden het ter ziele gegane Saab opgekocht en bouwt al een tijdlang 9-3’s met een elektrische aandrijflijn. Die kunnen in China rekenen op een zekere populariteit. Dat is niet zo heel opmerkelijk, want in China wordt behoorlijk ingezet op elektrisch rijden.

Het kan natuurlijk spannender dan die 9-3; futuristischer en onalledaagser. Dat maakt het InMotion concept helemaal waar. Het is het stedelijke vervoer van de toekomst, of toch zeker een visie daarop. Het voertuig is ontworpen vanuit het interieur, Scandinavian Premium volgens NEVS. Het moet er goed toeven zijn en veel flexibiliteit bieden. Vergaderen, vrienden ontmoeten, of woon-werkverkeer. Met een vleugeldeur die garant staat voor een spectaculaire entree. Op weg zijn naar ergens, zonder er moeite voor te hoeven doen. Nuttig bestede vervoerstijd. Het lijkt de trein wel.

Er wordt te allen tijde ingestapt aan de kant van de stoep. Een app kan worden gebruikt om de auto te bedienen en bijvoorbeeld de ambiance aan te passen. Level 5 van autonoom rijden is mogelijk; volledig autonoom zonder dat er zoiets als een bestuurder nodig is. Autonomer is niet mogelijk. Opladen kan draadloos, want de InMotion is uiteraard elektrisch.

De auto wordt getoond op de Consumer Electronics Show in Shanghai en heeft wel wat weg van de VW Sedric, die op de laatste Salon van Genève te zien was.

Het interieur van de NEVS InMotion


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.