Chevrolet Bolt
Meer laadpalen is altijd het antwoord. En dat over een afstand van 2.000 km.

Er komt namelijk een elekrtrische snelweg in de Australische staat Queensland. Door rijkelijk te strooien met snelladers, moet de elektrische auto voor de inwoners van Australië een serieuze optie worden. Dat is het nu bepaald niet. In 2016 werden er in Australië slechts 668 volledig elektrische auto’s verkocht.

Milieuminister Steven Miles zegt het volgende over de plannen: “Dit project is ambitieus, maar we willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij de revolutie van de electrische auto, als onderdeel van de transitie naar een toekomst met lage uitstootcijfers.”

De lengte van de elektrische snelweg is vergelijkbaar met de West Coast electric highway in de Verenigde Staten. Canada heeft de Trans-Canada EV highway die liefst 8.000 km meet en daarmee de langste elektrische snelweg ter wereld is.

De snelladers in Queensland komen te liggen tussen Brisbane en Tully. Het streven is om de laders zoveel als mogelijk te voeden met groene energie. Het eerste jaar zal het gebruik van de laders gratis zijn. Vanuit verschillende automerken is het Australische initiatief toegejuicht, onder andere Mitsubishi, BMW, Hyundai, Audi en Mercedes-Benz melden voorstander te zijn van de plannen. Omdat elektrisch rijden nu eenmaal iets is waar alle merken mee bezig zijn en de handen op elkaar krijgt.

Tesla is in Australië vooral actief in de staat Nieuw-Zuid-Wales; daar is een tiental Superchargers te vinden. Ook is Musk in hetzelfde land bezig met de grootste energieopslag ter wereld. (Via: theguardian.com)

Foto: Chevrolet Bolt, een EV geschikt voor grote afstanden


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.