Venturi
En dat mag gerust opvallend genoemd worden, fabrikant Venturi sloot onlangs namelijk haar deuren.

Momenteel is het wereldsnelheidsrecord voor elektrische auto’s al in handen van Venturi. De Venturi Buckeye Bullet 2.5 wist met zijn 800 pk een snelheid te halen van 495 kilometer per uur. De opvolger van deze VBB 2.5 is de VBB 3.0 en die is al twee jaar klaar. Door weersomstandigheden en andere tegenslagen was het echter nog niet mogelijk een recordpoging te ondernemen.

Met een flink toegenomen vermogen van liefst 3000 pk, hoopt het team een snelheid te halen van ruim 600 kilometer per uur. Achter het stuur testrijder Roger Schroer, die ook tijdens de vorige recordpoging de coureur van dienst was. De auto heet Jamais Contente, naar de elektrische auto waarmee Camille Jenatzy voor het eerst harder ging dan 100 kilometer per uur.

De recordpoging staat gepland voor de week van 17 tot 21 augustus, mits het weer dit toelaat. Het bedrijf Venturi, dat zich voornamelijk bezig hield met het bouwen van elektrische sportwagens, sloot eerder dit jaar de poorten. Blijkbaar is de stekker nog niet definitief uit het bedrijf getrokken, gezien deze recordpoging.

Op dit moment wordt er overigens ook hard gewerkt om het ultieme snelheidsrecord ter land te verbreken. Deze SSC Bloodhound wordt aangedreven door een zeer grote Rolls Royce-straalmotor en kan dus niet bepaald als ‘groen’ worden bestempeld.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.