Deutsche Telekom, pas en app
Ultragoedkoop laden, zij het uitsluitend in Duitsland. Dit is dus een heuse wintersporttip, of gewoon een tip voor iedereen die wel eens in Duitsland komt.

De lage tarieven bij Maingau behoren bijna tot het verleden. Maar pardoes duikt een andere partij in het gat dat nu is ontstaan, klaar om de markt te veroveren. Deutsche Telekom. Het nationale telefoniebedrijf van Duitsland. Er wordt een eigen laadnetwerk opgezet, met zowel reguliere laadpunten als snelladers, er is een app en een laadpas.

Vooral de laadpas is buitengewoon interessant voor iedereen die wel eens in Duitsland komt. Het introductietarief is zeer gunstig. Tot april 2019 hoeft er bij ieder laadstation slechts 2 eurocent per minuut af te worden gerekend, daarna is het tarief een nog immer schamele 4 eurocent per minuut. Vooral het gebruik van snelladers is daardoor spotgoedkoop. Een starttarief is er niet. De pas wordt gratis verstuurd en er zijn geen maandelijkse kosten.

Hoewel een Nederlands IBAN-nummer kan worden gebruikt voor de pasaanvraag, valt de Deutsche Telekom-laadpas alleen in Duitsland te gebruiken. Maar dan wel bij ongeveer 80 procent van de publieke laadpunten. Als er voor februari een pas wordt aangevraagd, dan wordt er ook nog eens voor 99 minuten aan laadtegoed weggegeven. Het kan dus geenszins kwaad om de aanvraag te doen. Dat kan HIER. Een extra kaart ligt niet in de weg en vroeger of later zeker van pas.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.