Streetscooter Transit
Om alle poststukken op een verantwoorde wijze te kunnen bezorgen.

Daar was Deutsche Post overigens al mee begonnen. Dochterbedrijf StreetScooter levert al de zelf ontwikkelde Work. Dat is een klein elektrisch busje met een vermogen van 30 kW (41 pk) en een accupakket met een capaciteit van 20,4 kWh. Het rijbereik is ongeveer 120 km.

Nu pakt StreetScooter het groter aan. Het bedrijf gaat een Ford Transit elektrificeren. Niet de eerste de beste uitvoering, maar eentje met een opbouw, waar de nodige pakketten in kunnen. De auto wordt opgebouwd volgens de specificaties van Deutsche Post en DHL. De productie gaat volgende maand al van start. Voor het einde van 2018 moeten minstens 2.500 elektrische Transits dienst doen in stedelijke bezorgrondes. Technische gegevens zijn helaas nog niet onthuld.

Volgens J├╝rgen Gerdes, topman van Deutsche Post, leveren de posterijen op deze manier een belangrijke bijdrage aan de elektromobiliteit in Duitsland. Het einddoel is mileuvriendelijke en volledig CO2-neutrale logistiek.

Ook Ford is is bezig met elektrisch rijden, het bedrijf voorziet verschillende modellen van een (deels) elektrische aandrijflijn. E-mobility en innovatieve verkeersoplossingen worden zaken van belang genoemd door Steven Armstrong, president en vicepresident van Ford Europe, Middle East en Africa.

Van het kleine busje, de Work dus, rijden er al 2.500 rond bij Deutsche Post. Het bedrijf wil er uiteindelijk 20.000 per jaar gaan produceren, de busjes kunnen door ieder denkbaar bedrijf worden besteld.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.