Aston Martin Vanquish
Snode plannen van een gesjeesde ev-bouwer?

De Detroit Electric was een pionier, in de eerste jaren van de twintigste eeuw was het één van de eerste elektrische auto’s. Een eeuwigdurend succes is het bepaald niet gebleken. Autofabrikanten komen en gaan.

Iedere nieuwe autofabrikant – startup om het en vogue te brengen – die de nodige ambitie aan de dag legt, komt het goed uit om legitimiteit te ontlenen aan een gekochte historie. Het is dan ook geen toeval dat de naam Detroit Electric een jaar of zes geleden opnieuw opdook. De Detroit Electric SP:01 is gebaseerd op de Lotus Elise, net als de eerste Tesla Roadster. Geheel in tegenstelling tot Tesla is het nieuwe Detroit Electric niet bepaald een succes geworden. Maar er is voorlopig geen sprake van opgeven, er zouden een sportwagen, crossover en grote sedan kunnen worden verwacht.

Saillant is dat Detroit Electric de ontwerptekeningen heeft overgekocht van de vorige generatie van de Aston Martin Vanquish. De Britse sportwagenbouwer heeft eveneens een adviesplicht en moet dus Detroit Electric met raad en daad terzijde staan. Daarmee is een bedrag gemoeid van 20 miljoen pond (21,9 miljoen euro), te voldoen in tweejaarlijkse betalingen van vijf miljoen pond. Intussen is de eerste termijn overschreden zonder aan de betalingsplicht te voldoen, dat belooft weinig goeds.

Of ooit we een geëlektrificeerde Vanquish tegemoet kunnen zien is hoogst twijfelachtig. Terwijl het ook nog maar de vraag is of deze sportwagen een geschikte ev is, want gaat het bijvoorbeeld lukken om een (groot) accupakket met goed fatsoen weggewerkt te krijgen? (Via: autonews.com)

Beeld: Aston Martin Vanquish door @tumblr op Autojunk


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.