Afgelopen vrijdag namen achttien vooraanstaande organisaties op het hoofdkantoor van BMW Group Nederland hun elektrische BMW ActiveE(‘s) in ontvangst. Zij nemen de komende twee jaar deel aan een grootschalige e-mobility praktijktest van BMW AG in Nederland.

Na Duitsland en de Verenigde Staten is Nederland het derde land ter wereld waar eindgebruikers de elektrische BMW ActiveE testen in het dagelijks gebruik. In Nederland gaat het in totaal om dertig auto’s. Jan-Christiaan Koenders, algemeen directeur BMW Group Nederland, overhandigde de sleutels aan de trotse bestuurders van de dertig volledig elektrische BMW 1 Series. Organisaties als Ernst & Young, KPMG Meijburg & Co, Van Gansewinkel Group, Cofely, Alcatel-Lucent, KPN, ABN AMRO en leasemaatschappij Alphabet nemen met hun auto deel aan een wereldwijde praktijktest met duizend auto’s. Vorige maand overhandigde Norbert Reithofer (bestuursvoorzitter van BMW AG) al persoonlijk twee BMW ActiveE’s aan Johan van de Gronden, algemeen directeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds.

Bij de geselecteerde bedrijven worden de auto’s (op leasebasis) veelal ingezet als poolauto om zoveel mogelijk mensen met elektrisch rijden in de praktijk kennis te laten maken. Eens per kwartaal wordt deze kennis gedeeld in de BMW Active E Business Club. BMW Group koos voor de Nederlandse Randstad omdat dit gebied met zeven miljoen mensen binnen een straal van 50 km, het karakter heeft van een internationale megacity, ideaal voor e-mobility. Bovendien is er een gunstig fiscaal stimuleringsklimaat en sprake van een sterk milieubewustzijn.

Bekijk een rijtest van de BMW ActiveE op ABHD.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.