Vorige week donderdag kwamen drie werkgroepen bijeen om de handen ineen te slaan voor het oplossen van knelpunten die een verdere introductie van elektrische voertuigen (EV’s) in Nederland in de weg staan. Op initiatief van het Formule E-Team, dat tot voor kort werd geleid door Prins Maurits, werd samen met het Platform Elektrische Mobiliteit (PEM) gezocht naar de bouwstenen van een roadmap voor veiligheid van EV’s.

Het LEF Future Center van Rijkswaterstaat was de uitgelezen locatie om de werkgroepen ‘EV Veiligheid Overheidsdiensten’, EV Veiligheid Energiebedrijven’ en ‘PEM Veiligheid’ te transformeren in een denktank voor EV Veiligheid. De aanwezigen gaven hun visie op een drietal focusgebieden: voertuigen, batterijen en infrastructuur. Iedere focussessie resulteerde in een lijst met bouwstenen voor een roadmap EV Veiligheid.

Momenteel werkt het Formule E-Team de lijsten voor deze roadmap verder uit. Dit overleg is een goed voorbeeld van hoe overheid, energiebedrijven en de markt zich gezamenlijk sterk kunnen maken voor EV’s.

Platform Elektrische Mobiliteit (PEM)
Om tot succesvolle, grootschalige introductie en acceptatie van elektrische voertuigen te komen is samenwerking wenselijk. Het delen van kennis en het bieden van een platform biedt optimale kansen voor nieuwe initiatieven.

Daarnaast kunnen de pioniers en early adaptors elkaar treffen en antwoorden op gezamenlijke uitdagingen formuleren. PEM vervult daarmee een informatie-, netwerk- en platformfunctie voor EV’s.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.