Opladen
Gemeente Den Haag is de eerste deelnemende gemeente aan het Living Lab Smart Charging, een initiatief van ElaadNL.

De gemeente en ElaadNL hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Zowel de huidige publieke laadpalen als nieuwe worden geschikt gemaakt voor Smart Charging en Den Haag stelt haar netwerk van publieke laadpalen open voor tests en onderzoeken op het gebied van het slim en duurzaam opladen van elektrische auto’s.

Het Living Lab Smart Charging moet er voor zorgen dat Nederland voorop loopt bij het slim opladen van elektrische auto’s. Door laadpalen slim te maken en te gebruiken voor een reeks onderzoeken en praktijktesten kan Nederland internationaal de standaard zetten. Het Living Lab is door ElaadNL op 17 maart gelanceerd met de oproep aan alle betrokken partijen om mee te doen. Al bij de start gaven EVnetNL, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Amsterdam, de gemeente Den Haag, de gemeente Utrecht en PitPoint aan mee te willen doen. Samen zijn zij goed voor zo’n 84 procent van de publieke laadpunten in Nederland. Den Haag is nu de eerste partij waarmee de deelname bekrachtigd is.

Concreet betekent de samenwerking dat de laadpalen voor elektrische auto’s in Den Haag voor het einde van het jaar geschikt worden gemaakt voor Smart Charging. 200 bestaande openbare laadpalen van Den Haag zijn dat al en nog eens 300 worden in de loop van dit jaar geschikt gemaakt. Daarmee kunnen ze gebruikt worden voor alle lopende en nog te starten proefprojecten op het gebied van Smart Charging zoals de projecten FlexPower en de vandaag gelanceerde Social Charging App. De gemeente Den Haag is ook de eerste gemeente die gebruik maakt van het aanbod van EVnetNL om de publieke laadpunten per 1 januari 2017 over te nemen. Voorafgaand aan de overname maakt EVnetNL de laadpalen eerst nog Smart Charging ready.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.