In de Kranestraat in het centrum van Den Haag is deze week de 250e openbare laadpaal en daarmee het 500ste laadpunt (twee laadpunten per paal) voor elektrische auto’s geplaatst.

De laadpunten zijn te vinden in straten, in parkeergarages en op parkeerterreinen bij bedrijven en winkels. In samenwerking met Haaglanden wordt de succesvolle aanpak van Den Haag nu ook gebruikt om in andere gemeenten van de regio laadpalen te plaatsen. Wethouder Baldewsingh (Duurzaamheid):

Ik ben blij dat bewoners en bezoekers nu overal in de stad hun elektrische auto kunnen opladen. Omdat de afgelopen maanden het aantal elektrische auto’s harder is gegroeid dan het aantal laadpunten, zullen we ook de komende tijd nog laadpunten bijplaatsen om verdere groei van elektrisch vervoer in de stad mogelijk te maken. Dat draagt bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit en onze klimaatdoelstellingen.

In de Haaglandengemeenten liggen op dit moment zo’n 350 aanvragen voor laadpalen. De gemeente Den Haag stelt haar kennis en ervaring beschikbaar om daar dit jaar 350 oplaadpalen te plaatsen. Vanuit het programma ‘Beter Benutten Haaglanden’ wordt dit gefinancierd.

Populaire laadpunten

In januari is er 3738 keer gebruik gemaakt van de openbare laadpunten in Den Haag. Daarbij is een hoeveelheid stroom geladen dat goed is voor 175.000 kilometer elektrisch rijden. De laadpalen aan de Van Hoornbeekstraat, de Prinsessegracht, de Van Alkemadelaan en de eerste gemeentelijke laadpaal aan de van Bleiswijkstraat worden het meest gebruikt: gemiddeld wordt er aan deze palen meer dan twee keer per dag een auto gekoppeld.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.