Delft Hyperloop
Daarmee wordt meegedaan aan de hyperloopcompetitie. Concurrentie om de uiteindelijke hyperloop nog beter te maken.

De hyperloop is een vorm van vervoer die visionair Elon Musk al levendig voor zich ziet. Een tunnel waarin de snelheid dusdanig hoog ligt, dat er van reistijd nog nauwelijks sprake is. Na een aanloop van een halfuur kan een snelheid van meer dan 1.000 km/u worden behaald.

Delft Hyperloop doet dit met een lichtgewicht voertuig, met een goede vermogens-/gewichtsverhouding. Een groot wiel zorgt voor zoveel mogelijk grip. Pneumatische remmen zorgen voor maximale vertraging en hebben bovendien een fail safe-systeem. Een passagiermodule vervoert naar wens reizigers of vracht. Met een groep van 37 studenten wil Delft op 22 juli de huidige fase van de competitie winnen en het huidige record verbreken. Dat ligt op een snelheid van 384 km/u.

Dat moet vooral worden bereikt door zo beperkt mogelijk gewicht. Hoe lichter, hoe makkelijker snelheid gemaakt kan worden. Eerst is het streven een kleine 400 km/u, maar dat moet dus spoedig oplopen tot 1.000 km/u. Supersonisch is dat niet, maar toch zeker extreem snel.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.