De Mercedes-Benz EQV, dat is zeer luxe, elektrisch personenvervoer.

Mercedes-Benz EQV in de basisconfiguratie

Eerder hebben we al gemeld welk bedrag op de prijslijst van de volledig elektrische Mercedes-Benz EQV zou komen te staan. Nu blijkt de prijs toch iets hoger uit te vallen.

De Mercedes-Benz EQV is verkrijgbaar voor € 72.587,90. Voor ondernemers geldt een vanafprijs van € 59.990, wegens aftrek van 21 % BTW. Een aardige som, maar in ruil daarvoor wordt wel een ruim personenbusje geleverd met een groot accupakket. Daardoor is de Mercedes-Benz EQV heel behoorlijk inzetbaar, intensief gebruik geeft geen enkel probleem. Deze Mercedes heeft een accupakket op Tesla-formaat, de capaciteit is namelijk 100 kilowattuur. Snelladen gaat met maximaal 110 kW, regulier laden op 11 kW.

Is dit de droom van iedere taxiondernemer? Er is een gewone versie beschikbaar en een Avantgarde-uitvoering. De laatste biedt zwarte lederen bekleding, intelligente led-verlichting en twee schuifdeuren. Optioneel zijn EQV-designpakketten voor interieur en exterieur, om meer onderscheid te bieden met een reguliere V-klasse. Vanaf de tweede zitrij kan worden gekozen voor stoelen of banken, de auto biedt maximaal ruimte aan acht personen.

Het gemiddelde verbruik komt uit op ongeveer 28 kWh/100 km, het rijbereik bedraagt 356 kilometer volgens de WLTP-norm.

Beeld: Mercedes-Benz EQV in de basisconfiguratie


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.