Fisker en Pacific Rim hebben hun onderzoek naar de in brand gevlogen Karma in Woodside, Californië afgerond, en concluderen dat deze veroorzaakt is door een defecte koelventilator. Als gevolg hiervan worden alle auto’s wereldwijd (ca. 2.400 stuks) teruggeroepen.

Reeds eerder meldde Fisker dat de oorzaak van de brand niet gezocht moest worden in de EV-aandrijflijn, en ook nu, in hun jongste statement, haasten ze zich om dit nadrukkelijk te onderstrepen:

“This incident resulted from a single, faulty component, not our unique EVer powertrain or the engineering of the Karma.”

De bewuste ventilator bevindt zich aan de linkervoorkant van de Karma, nog voor het wiel. Dit afgesloten onderdeel functioneerde bij de auto in Californië door een interne fout niet, waardoor het oververhitte en een brand veroorzaakte. De koelventilator zal bij de terugroepactie in elke Karma door een ander, beter, exemplaar worden vervangen.

Het incident heeft de getroffen eigenaar, Rudy Burger, niet afgeschrikt. Integendeel: hij geeft aan dat de zaak wat hem betreft goed is opgelost, en is van plan zelf te investeren in Fisker, aldus het statement van Fisker. Brandje geblust, zullen we maar zeggen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.