Een jaar geleden begon de deelautoservice van Daimler ook in Amsterdam, en zette meteen 300 elektrische smarts in. Inmiddels hebben ze al meer dan 10.000 leden, die allemaal kennis hebben gemaakt met elektrisch rijden.

car2go is op 24 november precies een jaar actief in Amsterdam. Het autodeelsysteem blijkt een succes, de car2go’s worden per week meer dan 7.500 maal gehuurd. Zelfs ambtenaren van stadsdeel Oost maken nu al intensief gebruik van de volledig elektrisch aangedreven smarts.

Via de app
Het gebruiksgemak van car2go wordt ook continu verbeterd. Inmiddels zijn er bijvoorbeeld speciale Nederlandstalige apps (voor Apple en Android) die het nog eenvoudiger maken een car2go te vinden en te huren. Onlangs heeft ook de software van de car2go’s een belangrijke upgrade ondergaan. Huurders worden tegenwoordig met een vriendelijk ‘Hallo’ verwelkomd. Als de huurperiode correct is afgesloten, wordt de huurder al even vriendelijk ‘uitgezwaaid’ – als er geen afscheidsgroet klinkt, weet de bestuurder dat er nog een of meer afsluitende handelingen verricht dienen te worden.

car2go in NEMO
Ter ere van het eenjarige bestaan is car2go opgenomen in de expositie ‘Smart Technology’ in het Amsterdamse wetenschapsmuseum NEMO. Deze expositie staat volledig in het teken van actuele toepassingen en toekomstige innovaties op het gebied van duurzame technologie. Bezoekers kunnen er kennismaken met de car2go zelf en met de manier waarop het laden plaatsvindt.

Feestelijke actie
Het jubileum van car2go in Amsterdam gaat ook vergezeld van een feestelijke actie. Iedereen (ook nieuwe members) die nog deze maand gedurende minimaal 15 minuten gebruik maakt van car2go, maakt kans op een volledig verzorgde reis voor twee naar het zonnige en hippe San Diego – óók een car2go-stad.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.