Zipcar in Londen
Meer elektrische kilometers, altijd mooi.

Het gaat om de deelautodienst Zipcar, die al actief is in het Verenigd Koninkrijk. Nu wordt er dus ook ingezet op elektrisch rijden. Er is gekozen voor de Volkswagen e-Golf. Een allemansvriend die een zeer vertrouwd uiterlijk weet te combineren met een elektrische aandrijflijn. Het rijbereik van een kilometer of tweehonderd volstaat ruim voor gebruik binnen de grootstad die Londen is.

De eerste VW e-Golf’s gaan deze zomer rijden, dan worden er 100 ingezet. Vanaf eind 2018 zullen er 325 beschikbaar zijn. De organisatie heeft 200.000 leden in Londen. Die op deze manier eenvoudig kennis kunnen maken met elektrisch rijden. Zodat duidelijk wordt dat er niks raars is aan elektrisch rijden. Sterker nog, dat het gewoonweg comfortabel is. Als er tenminste voldoende oplaaddiscipline is. Verder levert dit een bijdrage aan de luchtkwaliteit van de stad. Waar ook het openbaar vervoer steeds schoner wordt.

De dienst is vergelijkbaar met wat tal van andere aanbieders leveren, die elders actief zijn. In Amsterdam zijn elektrische deelauto’s te vinden van Car2go en Ioniq Car Sharing. In Antwerpen is Poppy actief. Hoe meer van dit soort auto’s, hoe beter. Als de behoefte aan een eigen auto wordt ingeperkt, is het mogelijk om schaarse parkeerruimte op andere manieren te gebruiken. Auto’s nemen nog altijd ronduit veel ruimte in, in de gemiddelde stad.

Foto: Zipcar in een rustige straat in Londen, in dit geval overigens een niet elektrische VW Golf


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.