CommShare – Community Sharing in afgekorte vorm – bij het Universitair Medisch Centrum Groningen kan op veel belangstelling rekenen. Het gaat om deelauto’s voor zakelijk gebruik.

BMW i3-combo van Commshare

De dienst is van start gegaan in februari en nu al hebben de zestig proefgebruikers gezamenlijk meer dan 10.000 kilometer afgelegd, per persoon komt dat uit op een goede 160 kilometer. Er wordt dus voorzien in een behoefte.

Er worden momenteel 10 deelauto’s ingezet, daaronder enkele BMW i3’s, maar ook BMW’s met benzinemotoren. De proef loopt een jaar, waarna de onvermijdelijke evaluatie plaatsvindt en besloten wordt hoe dit zal worden vervolgd. Uiteraard verloopt reservering van de auto geheel digitaal, om de auto te openen kan een app worden gebruikt.

Mocht er geen auto beschikbaar zijn terwijl vervoer echt nodig is, dan wordt ervoor gezorgd dat binnen een halfuur alsnog een auto beschikbaar is. Iets dat extreem dienstbaar mag worden genoemd.

CommShare is zowel verantwoordelijk voor de auto’s, als voor de laadpunten en de benodigde software. Hierachter zitten overigens innovatiebureau Triade, autoverhuurder Pouw Rent en BMW Martinistad. De deelautodienst heeft veel weg van Car2Use van leasemaatschappij Athlon.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.