Ooit eens overwogen om een elektrische taxi te rijden? Metropoolregio Amsterdam Elektrisch en Agentschap NL leggen uit hoe dit een verstandige keuze kan zijn.

Taxiondernemers staan steeds meer open voor elektrisch vervoer. Veel ondernemers hebben behoefte aan informatie om te kunnen beoordelen of elektrische voertuigen voor hen interessant zijn. Een nieuwe brochure van MRA Elektrisch en Agentschap NL geeft informatie over elektrische taxi’s in de praktijk.

Elektrisch vervoer groeit sterk in Nederland. Ook voor taxiondernemers kan de inzet van elektrische voertuigen aantrekkelijk en onderscheidend zijn. Omdat taxi’s veel kilometers rijden, vooral in stedelijk gebied, kan hiermee een forse bijdrage worden geleverd aan een betere luchtkwaliteit. Agentschap NL en het project Metropoolregio Amsterdam Elektrisch zetten beide in op elektrisch taxivervoer.

Een nieuwe brochure, opgesteld door de bureaus APPM en Decisio, gaat in op de vragen die leven bij taxiondernemers. Denk daarbij aan technische informatie over elektrische voertuigen en de mogelijkheden om te laden, maar ook aan de kosten en baten van elektrisch rijden, de voor- en nadelen – én welke modellen al op de markt zijn of verwacht worden. De brochure geeft verschillende voorbeelden uit de praktijk.

Klik HIER om de brochure te bekijken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.