VW I.D. Buzz
Dat is in de hogere echelons overeengekomen. Er zijn ook buitengewoon weinig redenen te bedenken om die auto niet te gaan bouwen.

De Volkswagen I.D. Buzz verwijst naar het rijke verleden van het merk op het gebied van busjes. Uiteraard door de naamvoering, maar zeker ook vanwege het uiterlijk. Kijk maar eens naar de “koelsleuven” aan de zijkant van de bus. Die waren ooit nodig om de luchtgekoelde motoren van Volkswagen-bussen van frisse lucht te voorzien. Maar das war einmal. De Wolfsburgers hebben ambitieuze plannen als het op elektrisch rijden aankomt.

Er wordt een reeks nieuwe elektrische modellen verwacht. Die zullen worden gebouwd op een platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische aandrijflijnen, het MEB-platform. Aan Autoexpress bevestigde Volkswagen-baas Herbert Diess dat ook de I.D. Buzz een van de auto’s is die op het nieuwe platform gebouwd gaat worden. Tijdens de presentatie van de nieuwe Polo zei Diess dat auto’s die emotie opwekken erg belangrijk zijn voor het merk. Zoals de Beelte, die in Amerika nog altijd behoorlijk schijnt te verkopen.

Voor design-chef Oliver Stefani is de Renault ScĂ©nic het grote voorbeeld van een mpv die klanten uit een suv weet te lokken. Hij ziet ook zoiets voor zich met het elektrische busje. Dat geen sullig busje moet worden, maar een krachtig vormgegeven en begerenswaardige auto. Het is te hopen dat er in de werkelijke wereld iets overblijft van de specificaties van de concept-versie. Die mogen er namelijk zijn, de I.D. Buzz is voorzien van twee elektrische motoren die een gezamenlijk vermogen leveren van 291 kW (396 pk). De sprint van 0 – 100 km/u moet in vijf seconden zijn afgelegd en het rijbereik ligt tussen de 400 en 600 km.

Nu maar hopen dat de kleurrijke Volkswagen binnen afzienbare tijd op de weg verschijnt en het project niet toch weer een stille dood gaat sterven. Busje komt zo gaat helaas niet altijd op bij Volkswagen. Het merk maakte het publiek eerder lekker met conceptmodellen gebaseerd op de Bus, die er allemaal niet kwamen. Zodat iedereen alsnog op de Transporter is aangewezen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.