Automotive grootmachten BMW en Toyota hebben vandaag, zoals we pas al meldde, de handtekening gezet onder een bindend contract waarin flink wat afspraken worden gemaakt over het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe technieken die uitstoot en verbruik omlaag brengen. Groen7 zet ze op een rij.

1. Brandstofcellen

De twee automerken zijn er van overtuigd dat brandstofceltechniek één van de manieren is om zero emissions te bereiken. Oftewel, om de auto’s geen schadelijke gassen te laten uitstoten. BMW en Toyota zullen hun bestaande kennis delen om naast een brandstofcel, ook opslagtanks, de elektromotor en alle accutechniek die er bij komt kijken te ontwikkelen.

2. Sportauto

Er komt een studie naar een gezamenlijk platform voor een mid-size sportauto. Dit voertuig willen ze eind 2013 al gereed hebben, dus er is haast bij geboden. Over de aandrijving en gebruikte technieken wordt nog met geen woord gerept. Wel liet BMW zich eerder al ontvallen dat het een milieuvriendelijke sportauto zou worden.

3. Lichtgewicht technologie

BMW en Toyota gaan lichtgewicht materialen ontwikkelen. Denk hierbij aan versterkte composieten – kunststof met koolstofvezel – en lichtere metalen. Niet alleen de eerder genoemde sportauto zal hier van profiteren, de twee merken willen het ook in andere voertuigen gaan toepassen.

4. De stap ná lithium-ion batterijen
De twee zullen hun aandacht gaan vestigen op de lithium-air batterij. Deze heeft een grotere energiedichtheid en, ook niet onbelangrijk, het gewicht kan naar beneden en ze zijn kleiner in formaat.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.